Cum inlocuim #stauacasa cu #stauacasadarlucrez?

stauacasadarlucrez

Traversam o perioada dificila. Foarte dificila. Coronavirusul este doar inceputul. Ce va urma? Nimeni nu stie exact, dar cel mai probabil ne vom confrunta cu o criza economica.  Diferita de criza economica din 2009 – 2010. Posibil mult mai severa si mai lunga.

Ai observat deja multe companii aflate in aceasta perioada la limita supravietuirii. Vezi tu, poti compara o companie cu un corp uman, unde angajatii sunt organele interne, iar banii reprezinta sangele. Daca nu mai curge sangele, degraba ai organele interne in perfecta stare de functionare. Vei muri. In aceasta perioada avem mare nevoie de sange, respectiv vanzari si incasari. Daca nu avem sange, folosim o solutie de salvare pe termen scurt – “transfuzia de sange” – apelam la economii sau facem un credit cu dobanda redusa. Dar nu trebuie sa ne bazam pe asta. De aceea, consider ca principalul obiectiv in perioada urmatoare, atat pentru tine cat si pentru compania ta este “mentinerea in viata” din punct de vedere financiar. Atat. Pe urma vom incepe sa ne insanatosim, sa ne simtim din ce in ce mai bine, dar pas cu pas si in timp.

Pentru a te “mentine in viata”, iti prezint 10 elemente la care sa “lucrezi”.

1. Lucreaza mai mult decat oricand la cash-flow. Verifica zilnic incasarile si termenele de plata pentru facturi pentru a nu risca sa intri in incapacitate de plata.

2. Lucreaza pentru si la siguranta ta, cat si a angajatilor. In primul rand. Pe toate planurile.

3. Lucreaza la gasirea de solutii noi la problemele actuale. Mai mult ca oricand, observam digitalizarea multor activitati si trecerea de pe offline pe online. Exemplele sunt nenumarate. Digitalizeaza si / sau automatizeaza anumite activitati, cel putin o perioada.

4. Lucreaza la mentinerea cheltuielor absolut necesare si la eliminarea cheltuielilor de care nu ai cu adevarat nevoie (sigur vei gasi cateva). Este momentul sa-ti faci (daca nu ai facut deja) un buget strict de venituri si cheltuieli si sa planifici in detaliu intrarile si iesirile de bani.

5. Lucreaza la proiecte noi sau pe care le-ai amanat. Daca #staiacasa si timpul iti permite atunci #lucreazalacevanou bazat pe o pasiune de-a ta. De exemplu, eu am lansat un proiect la care lucram de ceva timp, dar nu am gasit pana acum momentul potrivit pentru lansare. Proiectul se numeste “Profesorul de Bani” si aduc in prim plan educatia financiara, dezvoltarea personala si antreprenoriatul pentru copiii, tineri si adulti. Site-ul este www.ProfesorulDeBani.ro

6. Lucreaza la mentalitate. Este usor sa te victimizezi, dar aceasta nu este cea mai buna solutie. Nu vei face decat sa mergi din rau in mai rau. Si va fi foarte greu sa mai iesi din aceasta situatie. Gandeste pozitiv si #totulvafibine.

7. Lucreaza la flexibilitate. Te vei confrunta cu situatii delicate in aceasta perioada si le poti depasi doar daca esti flexibil si adaptabil. Cele mai bune solutii sunt cele adaptate vremurilor in care traim.

8. Lucreaza la actiune. Completeaza intotdeauna #stauacasa cu #stauacasasilucrez deoarece actiunea intotdeauna face diferenta dintre a face sau a nu face un lucru. Actioneaza!

9. Lucreaza la educatia financiara si dezvoltarea personala. Daca vrei sa investesti in aceasta perioada, investeste in TINE! Educatia este cea mai buna investitie. Intotdeauna!

10. Lucreaza la relatia cu cei apropiati. Sunt cei mai mari sustinatori ai tai. Indifent de vremuri. La bine si la rau, familia si prietenii vor fi alaturi de tine si te vor ajuta sa depasesti orice obstacol. Neconditionat.

Sa auzim NUMAI de bine!

#totulvafibine #stauacasadarlucrez #andreipopa #profesoruldebani

Related posts

Leave a Comment